Idag har jag tagit med min mamma till hennes älskade Björkbacka och där hittade vi massor av de goda Kalle svamparna!
|
Godaste svampen
INGREDIENSER
portioner/st.
50 gram
|
torkad svamp (motsv 1 liter hackad, färsk)
|
2 st
|
shalottenlökar, finhackade
|
1 klyfta
|
vitlök finhackad
|
2 msk
|
smör
|
4 msk
|
torrt vitt vin
|
5 dl
|
kycklingbuljong
|
4 dl
|
vispgrädde
|
3 msk
|
sherry
salt och vitpeppar att smaka av med
|
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg svampen i blöt så att den mjuknar lite, låt rinna av.
2. Stek svamp och den hackade löken och vitlöken i smör. Bryn inte!
3. Häll på vin, buljong och grädde och koka ihop ca 10 minuter.
4. Mixa med stavmixer, sila genom grov sil (t ex ett durkslag).
5. Smaka av med sherry och salt och vitpeppar.
6. Västerbottenmuffins är gudagott till!
Har du sett herr kantarell bort I enebacken?
Han kom dit i förrgår kväll, med sin hatt på nacken.
Den är gul, och den är grann, passar just en sådan man.
Passar åt herr kantarell, bort i enebacken
|
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar